Valdības vīri – kūtri ziedotāji Reģiem (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Traģiskajā ugunsgrēkā cietušajam pansionātam Reģi izveidots savs ziedojumu konts, lai atbalstītu nelaimē cietušos sociālās aprūpes centra iemītniekus.

Ugunsgrēkā sadega viss – apģērbi, apavi, personīgās mantas. Daudzi cilvēki uz citiem pansionātiem tonakt tika aizvesti vien naktskreklos un apakšveļā. "Iedzīvotāji daudz zvana un piedāvā gan drēbes, gan dzijas, gan traukus, gan somiņas un dažādas mīļlietiņas. Zvanīts ir gan no Rīgas, Ventspils, gan no Alsungas vidusskolas un citām Latvijas pilsētām," pastāstīja Sociālo pakalpojumu pārvaldes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Laima Čakste. Uz pārvaldi darbinieki un civiliedzīvotāji ir sanesuši drēbes un dažādas citas mantas. Pašlaik apģērbu nav tik daudz, cik vajadzētu, bet, tā kā interese par nepieciešamo pansionāta iemītniekiem ir ļoti liela, ir cerība, ka tas tiks arī saziedots.

Pansionāta Reģi darbinieki pauda lielu prieku par šā konta izveidi, jo ļoti daudzi cilvēki zvanījuši un interesējušies, vai nav iespējams vienkārši ziedot naudu, lai pansionāta iemītniekiem nopirktu visu nepieciešamo. Uz jautājumu, vai kādi valstsvīri vai ministri bijuši Alsungā vai arī izteikuši vēlmi ziedot, pansionātā atbild vilcinoties: nu vispār jau nav, izņemot abus atbildīgos ministrus, kuri bija arī ugunsgrēka naktī. Toties uz Reģiem nupat bijis atbraucis Taivānas vēstnieks un izrakstījis ziedojuma čeku. Ļoti palīdzot vietējā Alsungas pagasta pašvaldība, stāsta pansionāta darbinieki. Sociālo pakalpojumu pārvaldē apstiprināja, ka no ministriem vienīgi labklājības ministre Dagnija Staķe ir ziedojusi naudu.

Sociālās aprūpes centra Reģi ziedojumu konts Valsts kasē ir TRELLV22, konta numurs LV15TREL7181110000000, reģistrācijas numurs 90000035887.

Tostarp Labklājības ministrijā (LM) sākts sociālās aprūpes pakalpojumu sistēmas darbības nodrošināšanai noteikto funkciju un to izpildes efektivitātes audits, ko plānots pabeigt līdz 10. aprīlim. D. Staķe uzdevusi audita laikā vērtēt funkciju sadalījumu starp LM, Sociālo pakalpojumu pārvaldi un citām iesaistītajām institūcijām, tostarp valsts, pašvaldību un privātajiem pakalpojumu sniedzējiem. Tiks vērtēta funkciju izpildes likumība, ekonomiskums, efektivitāte un lietderība. Savukārt četru sociālās aprūpes centru direktori, kuru vadītajās iestādēs nav ierīkota ugunsdrošības signalizācija, iesnieguši labklājības ministrei paskaidrojumu par to, kādēļ signalizācija līdz šim nav ierīkota. Pēc paskaidrojumu izvērtēšanas tiks lemts par centru vadītāju atbildību un iespējamajiem sodiem. Neatkarīgā rakstīja, ka pašlaik valstī nav normatīvo aktu, kas noteiktu, cik darbiniekiem būtu jāstrādā naktīs sociālajos aprūpes centros. To izvērtēt ir uzticēts katram iestādes vadītājam, ņemot vērā aprūpes centrā dzīvojošo cilvēku veselības stāvokli.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu