Stradiņa slimnīca esot izšķērdējusi valsts naudu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labklājības ministrs Viktors Jaksons lūdzis ģenerālprokuroru Jāni Maizīti izvērtēt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atklātos pārkāpumus, kas saistīti ar iespējamu ļaunprātīgu rīcību ar valsts naudu.

Par to informēja ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Bērziņa. LM slimnīcā esot atklājusi darba likumdošanas pārkāpumus, noformējot un apmaksājot komadējumus darbiniekiem, tādēļ "radušās pamatotas šaubas par slimnīcas vadības ļaunprātīgu rīcību ar valsts mantu, neievērojot likumu "Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu izšķērdēšanas novēršanu"," sacīja Bērziņa. Slimnīcā arī netiekot ievēroti medikamentu aprites, to uzkrāšanas un iepirkumu izdarīšanas noteikumi. Sazināties ar Stradiņa slimnīcas direktoru Māri Pļaviņu neizdevās, jo viņš esot saslimis. Savukārt direktora pienākumu izpildītājs Arnolds Veinbergs neatzina LM pārmetumus un pauda, ka tie ir nepamatoti. Taču viņš nevēlējās prognozēt slimnīcas tālāko rīcību šajā konfliktā, jo pagaidām no ministrijas neesot saņemts "nekāds oficiāls dokuments, kas liecinātu par sūdzību prokuratūrā vai atklātajiem pārkāpumiem". Veinbergs norādīja, ka visi gadījumi, kad slimnīcas darbinieki dodas komandējumos, ir pamatoti, bet, ja ārsts dodas uz kādu semināru vai kongresu, "mediķa ceļa izdevumus un dienas naudu apmaksā tas uzņēmums, kas viņu ir uzaicinājis pasākumā piedalīties. Tā tas notiek visā pasaulē". Savukārt medikamentu iepirkšanu slimnīcā veic, ievērojot visas likuma "Par iepirkumu valsts un pašvaldību vajadzībām" prasības, bet daļu medikamentu slimnīcai piešķir Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra, kas konkursu zāļu iegādei rīkojot pati. BNS jau vēstīja, ka pārbaudi Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā Jaksons ierosināja, jo iepriekš saņēma vairākas sūdzības par slimnīcā saņemtu nekvalitatīvu medicīnisko palīdzību un gadījumiem, kad ārsti pacientiem pirms operācijām pieprasa naudu. Jau ziņots, ka galvenokārt ar Stradiņa slimnīcas vārdu saistās "aplokšņu naudas" skandāls. Vairāki cilvēki ziņojuši par gadījumiem, kad Stradiņu slimnīcas ārsti pieprasa naudu un palīdzību sniedz novēloti. Par vienu no šādiem gadījumiem ierosināta krimināllieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu