Šogad rekordliels meža ugunsgrēku skaits.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas mežos notikušo ugunsgrēku skaits šogad sasniedzis 968, bet pēdējo 10 gadu laikā katru gadu mežos notikuši vidēji 820 ugunsgrēki.

Viņš uzsvēra, ka sausais un karstais laiks pagājušajā nedēļā radījis paaugstinātu ugunsbīstamību. Pagājušajā nedēļā notikuši 30 ugunsgrēki. Lielākais no tiem noticis 19.jūlijā Madonas rajonā, kur cietuši 4,4 hektāri meža un 24,1 hektārs purva platības. VMD darbiniekiem kopā ar vietējo zemessardzi, kūdras fabrikas darbiniekiem un vietējiem iedzīvotājiem ugunsgrēku izdevies apturēt tikai naktī, kad pierimis vējš. Ugunsgrēka dzēšanā, kurš vēl neesot pilnībā likvidēts, kopīgi darbojušies apmēram 100 cilvēki. Visvairāk ugunsgrēku noticis lielo pilsētu - Rīgas un Daugavpils tuvumā, attiecīgi 11 un 9 ugunsgrēki. Pašlaik mežos uzturas daudz ogotāju un sēņotāju, kuru neuzmanīgā vai paviršā rīcība ar uguni ir galvenais ugunsgrēku iemesls, norādīja Žvagiņš. Ogu meklētāji iekļūstot pat ļoti nomaļos un grūti pieejamos nostūros. Ja viņu vainas dēļ izceļas ugunsnelaime, ugunsdzēsēji tur nevarot piekļūt ar tehniku, tāpēc meži jādzēš ar rokām. VMD Ugunsapsardzības daļas vadītājs Arnis Gertners uzsvēra, ka viņu ļoti sarūgtina vairāku meža apmeklētāju attieksme, jo tie turpinot mierīgi vākt ogas, lai gan turpat blakus degot mežs. VMD aicina meža apmeklētājus būt uzmanīgiem ar uguni, kā arī nesviest zemē kārtīgi nenodzēstas cigaretes un sērkociņus. Pamanot dūmus, jāinformē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pa tālruni 01 vai 112. Cilvēki, kas nebaidās nākt palīgā mežam, var sākt dzēšanu ar meijām vai egļu zariem, ievērojot personīgo drošību, norādīja Žvagiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu