Igauņu likumi būs lasāmi tikai internetā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 2007. gada Igaunijas likumdošanas akti tiks oficiāli publicēti tikai elektroniskajā izdevumā Riigi Teataja (Valsts paziņojumi), jo papīra biļetenu izdošana vairs nav ekonomiski izdevīga, ziņo Igaunijas laikraksti.

Valsts likumdošanas aktu pārvietošanu uz internetu prasa strauji mainīgie likumi, kas līdz šim radīja sajukumu cilvēkiem, kuriem jāseko likumdošanas gaitai, Igaunijas laikrakstā Pohjarannik norāda Valsts kancelejas konsultante Marika Sepiusa. Turklāt, paplašinoties interneta lietošanai, papīra biļeteni esot zaudējuši daudzus abonentus, kas ir galvenokārt tiesas, advokātu biroji un juridiskās institūcijas, atsaucoties uz igauņu laikrakstu Eesti Paevaleht, vēsta LETA. Patlaban Igaunijā ir spēkā vairāk nekā 750 likumu. Iepriekšējos trijos gados 85% likumu izdarīti grozījumi, raksta M. Sepiusa. Grozījumi vienā likumā nereti prasa grozījumus vairākos citos. Cilvēkus mulsina arī dažādie datumi, kad likumi stājas spēkā. Elektroniskajam izdevumam Riigi Teataja būtu jāatrisina šī problēma, jo tas bez maksas nodrošina ikvienam tieši tādus oficiālos likumus, kādi tajā brīdī ir spēkā. Teksti tiek sagatavoti tūlīt pēc grozījumu pieņemšanas, un, kad grozījumi stājas spēkā, tie tiek publicēti internetā. Kā liecina socioloģisko pētījumu firmas Emor rīcībā esošie dati, internetu izmanto 54% Igaunijas iedzīvotāju vecumā no 6 līdz 74 gadiem jeb 648 000 cilvēku. Elektronisko Riigi Teataja patlaban lieto gandrīz 6000 reižu dienā, lai iepazītos ar likumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu