No amata atkāpjas Ziemeļosetijas prezidents

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Deviņus mēnešus pēc ķīlnieku krīzes Ziemeļosetijas pilsētā Beslanā republikas prezidents Aleksandrs Dzasohovs lūdzis viņu atbrīvot no amata. Dzasohovs nosūtījis vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, lūdzot viņu atbrīvot no pienākumiem, paziņojot, ka ir "laiks jauniem cilvēkiem pārņemt varu", vēsta aģentūra "Interfax".

Viņš neatsaucas uz trīs dienas ilgušo ķīlnieku krīzi Beslanas skolā, kura sākās 2004.gada 1.septembrī. Sprādzienos un haotiskajās apšaudēs starp uzbrucējiem un Krievijas drošības spēkiem gāja bojā aptuveni 330 no tūkstoša par ķīlniekiem sagrābto skolēnu un pieaugušo. Beslanas iedzīvotāji par slaktiņa nenovēršanu vaino vietējos līderus, tostarp Dzasohovu. Tajā pašā laikā Ziemeļosetijas republikas Augstākajā tiesā notiek tiesas prāva pret vienīgo teroristu, kas tika sagūstīts dzīvs pēc Beslanas skolas traģēdijas. Čečenu galdniekam, 24 gadus vecajam Nurpaši Kulajevam izvirzītas deviņas apsūdzības, arī slepkavībā, bandītismā un terorismā. Prokuratūra norāda, ka viņš bija viens no vairāk nekā 30 teroristiem, kas pagājušā gada septembrī piedalījās trīs dienas ilgajā Beslanas skolas aplenkumā. Kā apgalvo Kulajevs, viņš domājis, ka piedalās Krievijas kontrolpunkta ieņemšanā. Viņš neatzīst sevi par vainīgu slepkavībā un saka, ka esot šāvis ar automātu tikai gaisā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu