Komunistu partizāni Kolumbijā nogalinājuši 14 policistus (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Komunistu partizānu grupējuma "Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki" (FARC) kaujinieki valsts ziemeļrietumu reģiona džungļos ceturtdien nogalinājuši vismaz 14 policistus. FARC nemiernieki Čoko provincē uzbruka armijas patruļai, aģentūrai DPA pavēstīja valdības pārstāvji.

"Mums ir informācija, ka nogalināti 14 līdz 17 policistu," teica amatpersona. Teroristi policistus apšaudīja ar pašizgatavotiem mīnmetēju šāviņiem - gāzes baloniem, kas pildīti ar sprāgstvielām. Pēdējā laikā notikušo sadursmju laikā Kolumbijā bojā gājuši jau desmitiem cilvēku. Svētdien Kolumbijas armija ziņoja, ka cīņā ar kreisajiem nemierniekiem un labējiem paramilitārajiem grupējumiem dažādos valsts rajonos nogalinājusi 16 kaujiniekus. FARC apvieno aptuveni 18 tūkstošus bruņotu kaujinieku un izvērš pilsoņu karu jau vairāk nekā 40 gadus. Kaut arī prezidents Alvaro Uribe saņem palīdzību no ASV, lai palielinātu militāro budžetu, viņam nav izdevies sagraut FARC vai piespiest to sākt sarunas. Nemiernieki iegūst pietiekami daudz naudas no tirdzniecības ar narkotikām un cilvēku nolaupīšanas, bet nabadzība spiež jauniešus iesaistīties viņu rindās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu