Krievijā ir lielākais smēķējošu bērnu un pusaudžu īpatsvars pasaulē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešā daļa Krievijas bērnu un pusaudžu regulāri smēķē, kas ir lielākais īpatsvars pasaulē, trešdien paziņoja Krievijas nevalstiskā organizācija, atsaucoties uz Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem.

"Lielākā daļa smēķējošo pusaudžu cieš no hroniskām slimībām, kad kļūst pieauguši," pavēstīja smēķēšanas apkarošanas organizācijas "Tava izvēle" pārstāve Tatjana Markičeva.

Viņas organizācija vēršas pie veikalu īpašniekiem, lai tie pārtrauktu pārdot cigaretes par 18 gadiem jaunākiem pusaudžiem.

Krievijas parlamenta veselības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Nikolajs Gerasimenko sacīja, ka Krievijai vajadzētu parakstīt PVO Vispārējo konvenciju par tabakas kontroli.

Konvencijas galvenais mērķis ir apgrūtināt tabakas izstrādājumu iegūšanu nepilngadīgajiem un jauniešiem, nosakot reklāmas aizliegumus un izvietojot uz tabakas izstrādājumiem brīdinājumus par to kaitīgumu veselībai, kā arī radot no tabakas dūmiem brīvas zonas, lai aizsargātu nesmēķētājus.

Konvencija arī iesaka valstīm palielināt nodokļus tabakas izstrādājumiem, cīnīties pret to kontrabandu un ierobežot smēķēšanu sabiedriskās vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu