Ruperts Mērdoks ņems ERAB kredītu reklāmas biznesa paplašināšanai Krievijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mediju magnāts Ruperts Mērdoks lūdzis Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai (ERAB) vairāk nekā 100 miljonus dolāru savu biznesa paplašināšanai Krievijā, raksta "Financial Times".

Biznesa laikraksts vēsta, ka Ruperta Mērdoka mediju kompānija "News Corp" meklē līdzekļus, lai finansētu vairākus tās meitas uzņēmuma "News Outdoor Russia" pārņemšanas darījumus. "News Outdoor Russia" jau šobrīd ir lielākā vides reklāmas kompānija Krievijā. ERAB, kas finansē infrastruktūras projektus Austrumeiropā un bijušajās PSRS republikās, nākamajā nedēļā lems par 130 miljonu dolāru (70,6 miljonu latu) kredīta piešķiršanu "News Corp". Kredītu paredzēts izmantot vides reklāmu tīkla izveidošanai vairākās bijušajās padomju republikās, pārņemot vietējās vides reklāmas kompānijas. "News Corp" Krievijas reklāmas tirgū ienāca pirms vairāk nekā četriem gadiem. Kā raksta "Financial Times", Mērdoks ir izvēlējies darboties reklāmas sfērā, uzskatot Krievijas televīzijas un preses sektorus par pārāk riskantiem. Ruperta Mērdoka korporācijai "News Corp" pieder britu laikraksti "The Sun", "Times", "Sunday Times" un "News of the World", kā arī 35,5% daļa telekompānijā "British Sky Broadcasting". "News Corp" darbojas arī Ungārijā, Rumānijā, Bulgārijā un Čehijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu