Somijas iekšlietu ministrs pieprasa stingrāk kontrolēt ārvalstu darbaspēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijas iekšlietu ministrs Kari Rajameki savā Maija dienas runā pieprasījis uzlabot ārvalstu darbaspēka kontroli. Runādams Kuopio, Rjameki piebilda, ka šim jautājuma jāpievēršas, jo pēc gada beigsies pārejas periods strādniekiem, kuri ierodas no jaunajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

"Kontrole un uzraudzība jāpaceļ tādā līmenī, lai tās neļautu veidoties ēnu ekonomikai un ekonomiskajiem noziegumiem. Ir acīm redzams, ka jāizstrādā jauni noteikumi darba atļauju izsniegšanas sistēmā," viņš teica. Pēc ministra teiktā, ārvalstu strādnieki var kļūt par svarīgu resursu Somijai, ko tā varētu izmantot, lai ietekmētu tādus jautājumus kā kompāniju vēlēšanos investēt. Parlamenta Lielās komitejas priekšsēdētājs Anti Kaikonenns tomēr norādīja, ka divu gadu pārejas periods ir cietis pilnīgu neveiksmi un no tā ir nekavējoties jāatsakās. Viņš piebilda, ka strādnieki no jaunajām ES dalībvalstīm dodas uz Somiju, neievērojot noteikumus, ar gadījuma rakstura darba aģentūru palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu