Šveices kalnu aizā iegāzies autobuss (2)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šveices dienvidrietumos, Valē kantonā, svētdien no mitra kalnu ceļa noslīdējis un 250 metrus dziļā aizā iegāzies autobuss, kurā atradās 27 cilvēki. Vismaz 12 cilvēki gājuši bojā, pārējie ievainoti, un četri no viņiem ir smagā stāvoklī, ziņo valsts televīzija.

Pēc policijas ziņām, gājušas bojā sešas sievietes, pieci vīrieši un pusaudzis. Kā ziņo Šveices televīzija, šai rajonā naktī stipri snidzis. Sniegputenis apgrūtināja arī glābšanas darbus, kuros iesaistījās aptuveni 100 palīdzības dienestu darbinieki un vietējie alpīnisma instruktori; nācās atteikties arī no helikoptera izmantošanas. Glābējiem bija grūti sasniegt autobusu, kas slīdējis lejup pa stāvo nogāzi, vairākkārt pārmetot kūleni. Daži pasažieri kritienā izmesti no autobusa, bet daudzi palika tajā iesprostoti. Ātrās palīdzības mašīnas tika izsauktas arī no kaimiņu kantoniem. Autobusā atradās Šveices pilsoņi no Bernes apkaimes, kas devās uz Vidusjūras piekrasti, lai Savonā kāptu kruīza kuģī. Kā sacījis tūrisma aģents Heinrihs Marti, kas īrējis autobusu, abi šoferi bijuši pieredzējuši un autobuss nav bijis pat gadu vecs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu