Vīķe-Freiberga atzīst, ka no Īrijas atkarīga Latvijas nākotne .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijas nostāja Nicas līguma jautājumā nopietni ietekmēs Latvijas un pārējo Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstu nākotni, teikts Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas intervijā vadošajam Īrijas laikrakstam "The Irish Times".

Vīķe-Freiberga intervijā norāda, ka Nicas līguma jautājumi rada bažas kandidātvalstīm un Latvija cer, ka Īrijas atkārtotā referendumā par Nicas līguma ratificēšanu šā gada oktobrī līgums tiks ratificēts. Intervijā Vīķe-Freiberga uzsver, ka virzība uz ES Latvijai ir ļoti nozīmīga un, iestājoties šajā savienībā, noslēgsies process, kas Latvijai sākās 1998.gadā, kura galvenais mērķis ir pilnībā orientēties uz Eiropu. Prezidente laikrakstam norāda, ka šobrīd Latvijas iedzīvotāju atbalsts Eiropas Savienībai nav pārliecinošs, ko lielā mērā nosaka Eiropas Komisijas piedāvātie lauksaimniecības nosacījumi, jaunajām kandidātvalstīm iestājoties ES. Tomēr prezidente norāda, ka ES atbalstam iedzīvotājos ir tendence augt un galvenā problēma Latvijā šobrīd ir nepietiekamā informācija par ES, kas neļauj iedzīvotājiem pilnībā izprast jautājumus, kuri saistīti ar ES paplašināšanos. Prezidente arī uzskata, ka Latvijas iedzīvotājiem būtu svarīgi iepazīties ar veiksmīgo Īrijas eirointegrācijas pieredzi, kas ļāva šai valstij 30 gados sasniegt ļoti augstus attīstības tempus. Vīķe-Freiberga intervijā uzsver, ka Latvijas prioritāte ir arī dalība NATO, jo šī alianse garantē drošību savām dalībvalstīm, kas Latvijai ir ļoti nozīmīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu