Darbu pie datora drošības ziņā reglamentēs īpaši valdības noteikumi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdības komiteja pirmdien akceptēja noteikumus par darba vietu drošības un veselības aizsardzības noteikumiem pie datoriem strādājošajiem. Noteikumi paredz, ka darba devējam ir jāaprīko darbavietas ar displejiem, kas ražoti atbilstoši standartiem un ir iespējams regulēt to spilgtumu un kontrastu, kā arī pieļaujamās izstarojuma normas.

Galvenās izmaksas būs nepieciešamas darba vietu pārveidošanai, piemēram, speciāliem galdiem, krēsliem, aizsegu sistēmām. Vienas darba vietas optimālās izmaksas varētu būt 350 latu. Izmaksās nav iekļautas datoru cenas. Aprēķini liecina, ka darba vietu uzlabošanai laika posmā no 2001.gada 1.jūnija līdz 2004.gada 31.decembrim būs nepieciešami 2,975 miljoni latu valsts iestādēm, aptuveni 20 miljoni privātajā sektorā. Ņemot vērā saspringto situāciju valsts budžetā, darba vietu uzlabošana veicama pašreizējo budžeta līdzekļu ietvaros. ES dalībvalstu pieredze liecina, ka darba devēja izdevumi darba drošībai un veselības aizsardzībai atmaksājas, jo samazinās izmaksas par slimību kavējumiem un arodslimībām, bet labāki darba apstākļi veicina darba ražīguma celšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu