Policija noslēdz protestētāju pret G8 nometni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotijas policija norobežojusi nometnes vietu, kurā apmetušies tūkstošiem protestētāju pret kapitālismu, lai novērstu jaunas sadursmes pie G8 līderu sammita norises vietas Glenīglzas kūrortā, ceturtdien pavēstīja policija.

Pie Stērlingas izveidoto apmetni, kas atrodas aptuveni 25 kilometrus no G8 līderu sammita norises vietas, "drošības apsvērumu dēļ" norobežojuši desmitiem demonstrāciju izdzenāšanai pilnībā ekipētu policistu. Tiek lēsts, ka nometnē izvietojušies aptuveni 5000 protestēju, no kuriem daļa ir kaujinieciski noskaņoti. Trešdien nometni pameta simtiem radikāli noskaņotu protestētāju, no kuriem daži bija bruņojušies ar dzelzs stieņiem, devās uz sammita norises vietu un vardarbīgās sadursmēs ar policistiem aiz sevis atstāja īstu postažu. Policija paziņoja, ka joprojām ir modra un ir gatava jebkam, ko protestētāju grupas varētu sarīkot ceturtdien. Trešdien notikušajos protestos arestēti 82 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu