Horvātija brīdina tūristus par lielu haizivi Adrijas jūras ziemeļos

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Horvātijas tūrisma amatpersonas brīdinājušas tūristus turēties tuvāk pie Adrijas jūras krasta, jo jūras ziemeļu daļā vairākas reizes pamanīta liela haizivs. "Lai arī nav oficiāla apstiprinājuma par haizivīm, mēs iesakām atpūtniekiem nepeldēt pārāk tālu no krasta," savā mājas lapā paziņoja Tūrisma un jūras lietu ministrija.

Līdz četrus metrus garo haizivi otrdien pie ziemeļu pilsētas Pulas krastiem pamanījuši zvejnieki un naftas ieguves platformas darbinieki. Haizivs vēl vienu reizi pamanīta tālāk uz ziemeļiem netālu no Rijekas pilsētas un daudz tuvāk krastam. Jūras policija devās pārbaudīt visus ziņojumus, taču haizivi nav pamanījusi, pavēstīja ministrijas preses pārstāve. "Mēs nevēlamies izraisīt paniku, taču mums pēc ziņojumu saņemšanas tas ir jāsaka sabiedrībai, lai gan policija to nevar apstiprināt," sacīja pārstāve. Haizivju uzbrukumi pie Horvātijas krastiem notiek reti, jo Adrijas jūra ir dabiskā dzīves vieta tikai mazām haizivīm, kas cilvēkiem nav bīstamas. Tomēr reizēm, sekojot kuģiem, Adrijas jūrā iemaldās lielākas haizivis. Avīze "Jutarnji List" pēdējos simts gados uzskaitījusi sešus haizivju uzbrukumus Adrijas jūras ziemeļu daļā, no kuriem četri beigušies letāli. Horvātijas Adrijas jūras piekraste jūlijā un augustā pievilina simtiem tūkstošu tūristu. Tūrisms bijušajā Dienvidslāvijas republikā ir galvenais valūtas avots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu