Tūkstoš sieviešu nominētas Nobela miera prēmijai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstoš sieviešu no simts piecdesmit pasaules valstīm nominētas Nobela miera prēmijai 2005. gadā. Trešdien tika publiskoti viņu vārdi. Sarakstā ir arī viena zviedriete - Erni Frīholta no Ūrustas salas Zviedrijas rietumkrastā Gēteborgas tuvumā.

Tūkstoš sieviešu nominācijai, ko pieteikusi Šveices ārlietu ministrija, ir simboliska nozīme. Sievietes nominētas kā grupa un nevis indivīdi. Mērķis - pievērst uzmanību lielajiem ieguldījumiem, ko sievietes pasaulē veic miera stiprināšanā un cilvēku dzīves apstākļu uzlabošanā. Šogad Nobela miera prēmijas nomināciju skaits ir rekordliels - 199. Kopš 1901. gada, kad prēmiju izveidoja, to saņēmušas 12 sievietes, 80 vīrieši un 20 organizācijas. Zviedriete Erni Frīholta ir austriešu izcelsmes. Viņa sevi dēvē par miera aktīvisti un žurnālistiem norādījusi uz smagām atmiņām, kas viņai saistoties ar Otro pasaules karu dzimtajā Austrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu