Igaunijas azartspēlmaņi ar ES atbalstu saņems bezmaksas palīdzību (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas Azartspēļu pētniecības un rehabilitācijas institūts sāks projektu, kura mērķis ir palīdzēt no azartspēlēm atkarīgajiem cilvēkiem atgriezties normālā dzīvē, plānojot viņiem bez maksas sniegt psiholoģisko un juridisko palīdzību, vēsta laikraksts "Eesti Paevaleht".

Eiropas sociālais fonds trīsarpus gadus finansēs tikko izveidotā institūta projektu. Institūta direktora vietnieks Tīts Ollins sacīja, ka šajā laikā palīgi mēģinās izveidot kontaktus ar dažiem simtiem no azartspēlēm atkarīgo. "Noteikti ne visi no tām atturēsies, saskaņā ar mūsu aplēsēm mēs vēlētos palīdzēt normālā darba dzīvē atgriezties 96 cilvēkiem," sacīja Ollins. Pēc viņa teiktā, institūts pašlaik risina sarunas ar psihologiem, kuri sniegs individuālas un grupas konsultācijas atkarīgajiem. Viņi varēs gūt bezmaksas jurista padomu, kurš palīdzēs izstrādāt veidus, kā viņi varētu atmaksāt savus parādus. Ollins sacīja, ka veiksmīgākajiem bijušajiem azartspēlmaņiem tiks palīdzēts atrast darbu. "Vissvarīgākais ir atkarīgos motivēt atgriezties darba tirgū," viņš sacīja. Igaunijas azartspēļu organizētāju savienībai ir pozitīva attieksme pret projektu, un savienības direktors Tenis Rītels ir institūta komitejas loceklis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu