Ķīnā notiek plašas demonstrācijas pret Japānu (2)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klaigājot "nāvi japāņu iebrucējiem", tūkstošiem Ķīnas iedzīvotāju sestdien izgāja ielās, protestējot pret Japānas bēdīgi slaveno kara laika pagātni Ķīnas austrumos, dedzinot Japānas karogu un apmētājot ar akmeņiem un pudelēm Tokijas konsulātu Šanhajā.

Tajā pašā laikā Pekinā ielās izvietoti tūkstošiem policistu un studenti brīdināti, neiesaistīties protestos, lai novērstu vardarbīgo demonstrāciju atkārtošanos, par cik svētdien Pekinā ieradīsies Japānas ārlietu ministrs. Policija nepieļāva protesta akcijas arī Guandžou un Čonkinas pilsētās, kur pagājušā nedēļas nogalē izvērtās vardarbīgas demonstrācijas. Ķīnieši protestē pret izmaiņām Japānas vēstures grāmatās, uzskatot, ka tajās apslēpta patiesā Japānas spēku vardarbība iebrukuma laikā Ķīnā. Šanhajā demonstranti uzbruka Japānas konsulātam, ar akmeņiem ēkai izsitot logus un nomētājot to ar krāsu, kā arī uzbrūkot japāņu restorāniem ceļā. Pilsētas ielās izvietojušies simtiem policistu, kas vairākkārt aicināja demonstrantus ievērot kārtību. Izcēlušās arī atsevišķās sadursmes un vairāki desmiti demonstrantu apcietināti. Protestētāji izgāja arī Handžou ielā, aicinot boikotēt Japānas preces. Japānas Ārlietu ministrija ir iesniegusi protestu, norādot, ka Ķīnas valdība nav aizsargājusi Japānas diplomātiskās un komerciālās iestādes. Svētdien Pekinā ieradīsies Japānas ārlietu ministrs Nobutaka Mačimura, lai tiktos ar savu kolēģi Li Džaosjinu un apspriestos gan par radušos krīzi, gan arī par virkni ekonomisko jautājumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu