Škapars netīrīto ielu dēļ šodien varētu zaudēt amatu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK) šodien tiksies ar pilsētas izpilddirektoru Ēriku Škaparu (JL), lai pārrunātu viņa darbību un piemērotību izpilddirektora amatam. Škapars pieļauj iespēju, ka viņš šodien varētu zaudēt amatu.

Birks vakar pēc pašvaldības koalīcijas sēdes pastāstīja, ka viņu neapmierinot pašreizējais stāvoklis pilsētā, kad biezā sniega kārta nopietni traucē satiksmi. Pēc sarunas ar Škaparu viņš pieņems lēmumu par iespējamām izmaiņām izpilddirektora amatā.

"Arī partija "Jaunais laiks", pārņemot vadību Rīgas domē pirms diviem gadiem, nomainīja izpilddirektoru, tādēļ šāds lēmums ir pilnīgi normāls," sacīja Birks. Ar Škaparu tikšot pārrunāti arī dažādi citi ar viņa amatu saistīti jautājumi.

Birks arī nolēmis runāt ar katra Rīgas domes departamenta vadītāju par viņa darbu savā amatā. Viņš norādīja, ka patlaban ļoti labi vērtē Kultūras departamenta vadītājas Diānas Čivles darbu, lai gan pirms diviem gadiem viņas darbību vērtējis skeptiski.

Domes priekšsēdētājs arī norādīja, ka par pašvaldības komitejas vadītāju maiņu būs jālemj komiteju deputātiem un iespējamā vadības maiņa komitejās būšot brīva izvēle. "Nav izslēgts, ka kāds no komiteju vadītājiem varētu zaudēt amatu," sacīja Birks, norādot, ka vispirms jāuzzina visu koalīcijas partneru viedoklis. Pēc Birka teiktā, neviens jauns opozīcijas partiju deputāts pagaidām koalīcijas līgumu vēl nav parakstījis.

Savukārt saistībā ar apvienības "Saskaņas centrs" un Latvijas Sociāldemokrātiskas strādnieku partijas noslēgto vienošanos Rīgas domes frakciju līmenī Birks pauda, ka pašiem sociāldemokrātiem par šādu lēmumu esot jāuzņemas atbildība.

Kā ziņots, 19.februārī tika nomainīts Rīgas domes priekšsēdētājs, Aivara Aksenoka (JL) vietā ievēlot Birku. Par Birku Rīgas domes priekšsēdētāja amatā nobalsoja 34 deputāti. Atbalstu Birkam tika paudusi jaunā valdošā koalīcija, kurā apvienojusies apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, Tautas partija, Latvijas Pirmā partija un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, kurām kopā pašvaldībā ir 27 deputāti.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu