Liepājā viltus trauksme par SARS. (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nav apstiprinājušās aizdomas par netipisko pneimoniju jeb SARS kādam jūrniekam, kurš pēc vairākām Šanhajā pavadītām dienām meklējis Liepājas mediķu palīdzību - eksperti noskaidrojuši, ka vīrietis slimojis ar gripu.

Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) preses sekretāre Ieva Lasmane pavēstīja, ka vīrietis Liepājas slimnīcā vērsies 28.aprīlī un tajā pašā dienā nogādāts Infektoloģijas centrā Rīgā. Laboratoriski apstiprināts, ka saslimušajam vīrietim bijusi A tipa gripa, un viņš dažas dienas vēlāk palaists mājās. Lasmane norādīja, ka slimības simptomi jūrniekam nav bijuši līdzīgi SARS. Vīrietis mediķiem arī stāstījis, ka Šanhajas ostā pavadījis trīs dienas, kuru laikā valkājis sejas masku. Jau vēstīts, ka SVA saistībā ar SARS izplatību iesaka iedzīvotājiem izvairīties no došanās uz infekcijas skartajiem reģioniem - Singapūru, atsevišķām teritorijām Ķīnā - Pekinu, Guandunas provinci, Honkongu, Šansi, Taivānas provinci un Mongoliju. SVA norāda, ka šajās teritorijās reģistrēts liels SARS inficēto skaits, tādēļ cilvēki, kuri izvēlas apmeklēt šīs vietas, pakļauj sevi inficēšanās riskam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu