Skrejlapu lietā uzsāk kriminālvajāšanu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija ceturtdien lūgusi sākt kriminālvajāšanu tā sauktajā skrejlapu krimināllietā pret "Latvijas Ceļa" izpilddirektoru Ervīnu Straupi un tipogrāfijas "Adverts" direktoru Igoru Švānu. Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns pavēstīja, ka Organizētās noziedzības un korupcijas birojs lietu nosūtījis kriminālvajāšanas uzsākšanai Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļai.

Leiškalns atteicās minēt, pret kurām personām lūgts uzsākt kriminālvajāšanu. Savukārt Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers BNS pauda, ka saņēmis no policijas lietu ar lūgumu uzsākt kriminālvajāšanu pret Straupi un Švānu. Prokuratūra lems, vai ir pamats kriminālvajāšanas uzsākšanai vai arī lieta nosūtāma atpakaļ policijai papildizmeklēšanai. BNS jau ziņoja, ka policija 30.septembrī pie "Latvijas Ceļa" (LC) Rīgas nodaļas biroja aizturēja Straupi un konfiscēja 40 000 pie biroja piebraukušā automašīnā "Ford" atrastu, iespējams, pēc LC pasūtījuma izgatavotu Tautas partiju apmelojošu skrejlapu. Apstākļu noskaidrošanai Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas birojs aizturēja arī Švānu. Tāpat 30.septembrī aizturēja mašīnas šoferi un LC Rīgas nodaļas koordinatori, kurus vēlāk atbrīvoja. Policijas rīcībā esot informācija, ka aizturētie partijas darbinieki tipogrāfijā iesnieguši reklāmas lapiņas maketu, pēc kura parauga izgatavotas lapiņas. Dažas dienas vēlāk Švānam un Straupem piemēroja drošības līdzekli policijas uzraudzību. Savukārt vēlāk atklātībā nonāca informācija par cita LC biedra Saeimas deputāta Pētera Apiņa iespējamo saistību ar skrejlapu skandālu. Iespējams, TP nomelnojošās skrejlapas maketētas vienā no datoriem, kuram Apinim bijusi pieeja. Skrejlapu skandāla dēļ LC priekšsēdētājs premjers Andris Bērziņš pieprasīja iekšlietu ministra TP pārstāvja Mareka Segliņa demisiju. 18.septembrī Valsts policija ierosināja krimināllietu par apzināti nepatiesu ziņu izplatīšanu par deputātu kandidātiem, tās publicējot vai citādi izplatot. Krimināllieta ierosināta pēc TP iesnieguma saņemšanas par augustā Valmierā, Cēsīs un Rīgā izplatītām iedzīvotāju pastkastēs atrastām pret TP deputātu kandidātiem vērstām skrejlapiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu