Freimanis nogādāts Liepājā liecību sniegšanai Stendzenieka lietā.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais "Bankas Baltija" (BB) prezidents Tālis Freimanis jau šodien nogādāts Liepājā, lai rīt varētu sniegt liecības krāpšanā apsūdzētā Armanda Stendzenieka krimināllietā, apstiprināja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka vietnieks Aleksandrs Točelovskis.

Točelovskis stāstīja, ka pagājušajā nedēļā saņemts pieprasījums nogādāt uz Kurzemes apgabaltiesu ieslodzītos Aleksandru Laventu un Tāli Freimani. BB lietā tiesājamais Freimanis esot izrādījis nevēlēšanos doties uz tiesu, lai sniegtu liecības, taču šodien viņš nogādāts Liepājas cietumā, kur uzturēsies tik ilgi, kamēr sniegs liecības Stendzenieka prāvā. Paredzēts, ka Freimaņa nopratināšana notiks rīt. Savukārt tiesājamais Aleksandrs Lavents joprojām atrodoties slimnīcā, tādēļ IeVP lūgusi Laventa ārstus atļaut viņu vest uz tiesu. No slimnīcas saņemta atbilde, ka Lavents nav pārvietojams, tādēļ viņa konvojēšana uz Liepāju nav iespējama. "Šajā gadījumā mēs tur neko nevaram darīt," īsi komentēja Točelovskis. Kā ziņots, Freimanim un Laventam tiesā jāsniedz liecības par Stendzeniekam izsniegto 18 miljonu ASV dolāru kredītu. Jau ziņots, ka Stendzenieks tiek apsūdzēts kredīta garantiju izkrāpšanā no AS "Ventspils nafta". Kredīta garantiju Stendzenieks izkrāpis, lai viņa uzņēmums "ZuS Rohstoffe Trading GmbH" saņemtu 18 miljonu ASV dolāru kredītu BB, tikpat lielu kredītu Maskavas bankā "Intertek", kā arī 10 miljonu ASV dolāru kredītu "Parekss bankā". Kurzemes apgabaltiesa Liepājā šo lietu sāka izskatīt 3.aprīlī. Šajā lietā jau liecinājušas vairākas bijušās VN amatpersonas un darbinieki. Kopumā liecinieku sarakstā iekļautas apmēram 60 personas, vairākas no tām ir sabiedrībā labi pazīstami cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu