Francija publicēs aviokompāniju "melno sarakstu"

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc pasaulē pēdējās nedēļās notikušo pasažieru lidmašīnu katastrofu virknes Francija nolēmusi publicēt aviokompāniju "melno sarakstu", kurām drošības apsvērumu dēļ aizliegts ielidot tās teritorijā, ceturtdien paziņoja satiksmes ministrs Dominiks Perbēns.

"No pirmdienas Civilās aviācijas pārvaldes (DGAC) interneta mājaslapā franču tautas rīcībā būs Francijas teritorijā aizliegto pārvadātāju saraksts, atļauto pārvadātāju saraksts un čārterreisiem atļauto pārvadātāju saraksts," žurnālistiem Parīzē pavēstīja Perbēns. Šis paziņojums izplatīts pēc Francijā izskanējušajām šaubām par Kolumbijas aviokompānijas "West Caribbean Airways" lidmašīnas "MD-82" tehnisko stāvokli, kura 16.augustā nogāzās Venecuēlas rietumos, nogalinot 152 Francijas pilsoņus un astoņus apkalpes locekļus. Perbēns arī pavēstīja, ka Francijas valdība ieviesīs sistēmu, kas ļaus pasažieriem saņemt informāciju par aviokompāniju, ar kuras lidmašīnām viņi gatavojas lidot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu