Ugunsgrēkā Berlīnē gājuši bojā astoņi cilvēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsgrēkā, kas bija izcēlies kādā dzīvojamā ēkā Berlīnē, gājuši bojā astoņi cilvēki, tai skaitā pieci bērni, un varasiestāžu pārstāvji ziņo, ka pastāv aizdomas par tīšu dedzināšanu.

Viens no postošākajiem ugunsgrēkiem, kādu Vācijas galvaspilsēta piedzīvojusi pēdējo 60 gadu laikā, izcēlās pirmdienas vakarā kādas piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpā Moabitas rajonā. Ēkā dzīvoja daudzas imigrantu ģimenes. "Viss norāda uz dedzināšanu," otrdien žurnālistiem pavēstīja Berlīnes iekšlietu ministrs Ērharts Kertings. Ugunsdzēsēju brigādes pārstāvji pauda viedokli, ka ugunsgrēks sācies no bērnu ratiņiem, kas bija novietoti ēkas foajē. Ugunsdzēsības dienests ziņo, ka tas ir otrais lielākais ugunsgrēkā bojāgājušo skaits, kāds Berlīnē fiksēts kopš Otrā pasaules kara beigām. Domājams, ka četri no upuriem ir poļi, ziņo policija. Kertings pavēstīja, ka ēkā dzīvojuši arī arābi un daži ieceļotāji no Balkāniem. "Nekas neliecina, ka tas būtu politiski motivēts uzbrukums," preses konferencē paziņoja Berlīnes prokurors Karls Heincs Dalheimers. Pirmie 150 ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās piecas minūtes pēc tam, kad bija saņēmuši trauksmes signālu, taču ugunsgrēks tad jau bija plosījies 20 minūtes. "Panikā upuri centās izbēgt, izmantojot kāpnes," stāstīja ugunsdzēsēju pārstāvis. "Viņiem būtu klājies labāk, paliekot savos dzīvokļos." Ugunsdzēsējiem 43 cilvēkus izdevās izglābt. 15 no viņiem guvuši nopietnus ievainojumus, un divi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī. Lielākajai daļai izglābto notikuma vietā tika sniegta medicīniskā palīdzība, jo viņi bija saelpojušies dūmus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu