Zviedrija vēlas legalizēt abortus ārvalstu sievietēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jenčēpingas pašvaldības deputāti izteikuši priekšlikumu izmaiņām likumdošanā, kas atļautu arī sievietēm, kuras iebraukušas no citām valstīm, veikt abortus. Šāds aicinājums izskanējis, kad atklājās, ka daži Jenčēpingas ārsti, neskatoties uz aizliegumu, veikuši abortus ārvalstu sievietēm.

Pašlaik veikt abortus likumīgi drīkst tikai sievietēm, kas ir Zviedrijas pilsones vai ieguvušas bēgles statusu. Priekšlikums nozīmē, ka aborta veikšana tiks uzskatīta par daļu no veselības aprūpes un uz to attieksies arī visu ES dalībvalstu veselības apdrošināšana, ar izņēmumiem tādās valstīs kā, piemēram, Polija, Īrija un Portugāle, kur aborti ir aizliegti. Šādos gadījumos sievietēm pašām būs jāmaksā par aborta veikšanu. Priekšlikuma pretinieki baidās, ka, ieviešot šādas izmaiņas likumdošanā, sāksies ”abortu tūrisms” no valstīm, kur aborti ir aizliegti ar likumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu