Blērs: Ir skaidrs, ka Londonā notikuši terora akti

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs ceturtdien paziņoja - ir "pietiekami skaidrs", ka Londonu skārusi terora aktu sērija, un nosodīja šos "barbariskos" uzbrukumus.

Blērs pavēstīja, ka "dažu stundu laikā" atstās Skotijā notiekošo industriāli attīstīto valstu un Krievijas (G-8) galotņu sanāksmi un izlidos uz Londonu. Taču viņš gatavojas vēlāk ceturtdien atgriezties Glenīglzā, lai turpinātu dalību tur notiekošajā sammitā. Kā jau ziņots, G-8 galotņu sanāksme tiks turpināta, neskatoties uz terora aktu sēriju, kas ceturtdien skārusi Londonu, ziņo avoti. Paredzēts, ka trīs dienas ilgais sammits Gelnīglzā noslēgsies piektdien. "Ir pietiekami skaidrs, ka notikusi teroristu uzbrukumu sērija," savā pirmajā uzrunā pēc sprādzieniem, kas ceturtdien satricināja Londonu, teica Blērs. "Īpaši barbariski ir tas, ka tas notika dienā, kad cilvēki tiekas, lai censtos atrisināt nabadzības problēmas Āfrikā, ilglaicīgās klimata izmaiņu un vides problēmas." "Lai ko viņi [teroristi] darītu, mūsu apņēmība neļaus viņiem nekad uzvarēt un iznīcināt to, kas mums ir dārgs šajā valstī," preses konferencē uzsvēra Blērs. Kā jau ziņots, Londonas centrā ceturtdien notikuši vismaz septiņi uzbrukumi, kuros cietuši daudzi cilvēki, no kuriem daži gājuši bojā. "Tāpat, kā ir pietiekami skaidrs, ka tas ir teroristu uzbrukums, ir arī pietiekami skaidrs, ka ieceres mērķis bija pieskaņoties G-8 [sammita] atklāšanai," paziņoja Blērs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu