Atkal apšaudīta militārā bāze Divānijā, Latvijas karavīri nav cietuši (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonakt Irākas pilsētā Divānijā militārās bāzes virzienā atkal tika raidīti vairāki šāvieni, bet Latvijas kontingenta (LK) karavīri nav cietuši. Mūsu karavīri martā apšaudīti vairākkārt. Apšaudi karavīri piedzīvojuši 16.marta vakarā, 13.martā un arī dienu iepriekš - 12.martā.

Jau ziņots, ka 12.martā ap plkst. 17.40 notika kārtējais uzbrukums LK patruļai, kas brauca ar apvidus automašīnām "Hummer". Uzbrukumā, eksplodējot lādiņam, ar šķembu viegli ievainots rokā Latvijas karavīrs kaprālis Vladislavs Fursovs.

Pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas hospitālī Fursovs turpina pildīt dienesta pienākumus. Pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas karavīrs sazinājies ar saviem tuviniekiem Latvijā.

Jau ziņots, ka iepriekšējā apšaude notika sestdien, 3.marta vakarā, kad nemiernieki apšaudīja militāro bāzi Irākas pilsētā Divānijā. Toreiz LK karavīri necieta.

Februārī Irākā nemiernieki trīs reizes apšaudīja militāro bāzi Divānijā, bet Latvijas kontingenta karavīri šajās apšaudēs necieta. Pirmā apšaude notika 12.februārī, kad bāzes virzienā raidīti vairāki mīnmetēja šāviņi. Bāzi nemiernieki apšaudījuši arī 15.februārī, bet vēl vienu apšaudi Latvijas karavīri piedzīvoja 22.februārī.

Nacionālo bruņoto spēku sociālā atbalsta speciāliste Aija Staņus aģentūrai LETA pastāstīja, ka gan karavīri, gan viņu ģimenes locekļi turoties braši un panikā neviens nekrītot.

Jau ziņots, ka Latvija zaudējusi trīs karavīrus. 2004.gada 8.jūnijā sprādzienā Vāsitas provincē netālu no Suvārijas nogalināti seši koalīcijas spēku karavīri, starp kuriem bija arī Latvijas nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālists virsleitnants Olafs Baumanis, bet 2006.gada 27.decembrī nemiernieku uzstādīta spridzekļa eksplozijā netālu no Divānijas bojā gāja divi karavīri - dižkareivji Gints Bleija un Vitālijs Vasiļjevs.

Patlaban dienesta pienākumus Irākā pilda 124 karavīri, lielākā daļa no viņiem atrodas tieši Divānijā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu