Valdība iepazīsies ar ziņojumu par ugunsgrēku aprūpes centrā "Reģi" (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien notiks Ministru kabineta ārkārtas sēde, kurā ministri iepazīsies ar ziņojumu par traģiskajiem notikumiem Alsungas sociālās aprūpes centrā "Reģi". Valdība arī varētu lemt par iespējamajiem atbalsta pasākumiem.

Ņemot vērā traģiskos notikumus, Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) trešdienu, 28.februāri, rosinās noteikt par sēru dienu visā valstī.

Kā pastāstīja premjera padomnieks Arno Pjatkins, premjers šodien gaidot izvērstu ziņojumu no Labklājības un Iekšlietu ministrijas par notikušā ugunsgrēka apstākļiem, kā arī priekšlikumus par nepieciešamajiem atbalsta pasākumiem, kurus varētu sniegt valdība.

Labklājības ministre Dagnija Staķe (ZZS) informēja, ka plāno valdību lūgt piešķirt aptuveni divus miljonus latu jauna sociālās aprūpes centra būvniecībai Alsungā.

Kā ziņots, 23.februāra naktī ap plkst. 1 izcēlies ugunsgrēks Alsungas pansionātā, kur uzturējās 1. un 2. grupas invalīdi. Iespējamais ugunsgrēka cēlonis - elektroierīču, visticamāk, sildītāju, vai apkures sistēmas bojājumi.

Par ugunsgrēkā boja gājušiem tiek uzskatīti 25 cilvēki. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki atradusi 24 bojāgājušo mirstīgās atliekas. Meklēšana ir pabeigta.

Šis ir traģiskākais ugunsgrēks Latvijas vēsturē.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu