Valsts prezidente: Iespaidot Baltkrievijas varu ir grūti (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievija arvien vairāk attālinās no demokrātijas, tomēr iespaidot šīs valsts varas pārstāvjus ir diezgan grūti, šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP) žurnālistiem norādīja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Pēc prezidentes vārdiem, no sankcijām, kas varētu tikt vērstas pret Baltkrieviju, vispirms cietīs tauta, nevis vara.

Vīķe-Freiberga norādīja, ka attiecības ar Baltkrieviju Latvijai "ir iesaldētas jau vairāku gadu garumā".

Jau ziņots, ka līdzšinējais autoritārais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko uzvarēja svētdien, 19.martā, notikušajās prezidenta vēlēšanās ar 82,6% balsu. Opozīcija pirmdien apgalvoja, ka Lukašenko atkārtota ievēlēšana prezidenta amatā panākta ar plašu krāpšanos.

EDSO jau nākusi klajā ar paziņojumu, ka vēlēšanas nav atbildušas starptautiskajiem kritērijiem, ASV un Slovākija ir atteikušās atzīt vēlēšanu rezultātus. 25 ES valstu ārlietu ministru sēdē pārrunātas iespējamās sankcijas, kādas ES varētu piemērot Baltkrievijai. Kamēr Rietumi domā, ko darīt, simtiem cilvēku piedalās protesta akcijās Minskas ielās.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu