Bildēs muzicēs jaunā folkmūzikas grupa "Iva"

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Folkroka grupa "Iva", kas plašākai publikai sevi pieteica pagājušajā gadā mūzikas un mākslas festivālā "Bildes 2007", šogad atskaņos savu nesen tautās laisto dziesmu "Highway", ko klausītāji novērtējuši radio SWH programmā "Priekšnams", un nule tā veiksmīgi iekļauta radio ikdienas ētera programmā.

Tāpat "Bilžu" koncertā varēs dzirdēt kādu "Ivas" kompozīciju arī latviešu valodā. Grupa uz skatuves kāps 21.novembrī Ne tik jauno grupu koncertā Rīgas Kongresu namā.

Kolektīva līdere un dziesmu autore Vita Ivaškeviča aģentūrai BNS pastāstīja, ka grupa, kas radusies nedaudz vairāk kā pirms gada, šobrīd ieraksta pirmo albumu, kam pēdējā laikā pievērsta galvenā vērība.

"Ar savu mūziku mēs galvenokārt gribam priecēt klausītājus un draugus tepat Latvijā – tas ir pirmais un galvenais, taču mūsu vēlme un mērķis ir uzstāties arī Eiropā," pastāstīja Ivaskeviča, atklājot grupas plānus nākamā gada martā piedalīties Eiropas Kultūras festivālā Francijas pilsētā Ruānā.

Latviešu un angļu valodu balanss būs ievērots arī topošajā albumā, tā dziesmas sacerējusi Ivaškeviča gandrīz 10 gadu laikā. Tās būs daudzveidīgas stila un noskaņas ziņā, pārstāvot gan bardu stilistiku, gan Amerikas mūsdienu folku jeb „bluegrass”. Skaņdarbu aranžēšanā aktīvi iesaistījusies arī pārējā grupa – ģitāriste un mandolīniste Baiba Plakane, basģitārists Andris Tučs un bundzinieks Viesturs Samts. Albumu iecerēts laist klajā nākamā gada februārī vai martā.

Šopavasar uzstājusies ar jaunu programmu koncertā Jaunajā Rīgas teātrī, bet vasarā - festivālā konkursā "Tu esi pamanīts".

Jau vēstīts, ka no 11. līdz 23. novembrim notiks tradicionālais mūzikas un mākslas festivāls "Bildes", kurā šogad paredzēti septiņi koncerti. Klubā "Četri balti krekli" 11.novembrī notiks folkkoncerts, bet 12. un 13. novembrī - džeza un blūza koncerti.

Festivāla turpinājumā 20.novembrī Rīgas Kongresu namā notiks jauno "Bildēs" vēl nestartējušo grupu un "Bilžu" veterānu kopīgais koncerts, bet 21.novembrī koncertēs grupas, kas festivālā sevi jau pierādījušas. 22.novembrī notiks arī koncerts bērniem, un šajā pašā dienā festivāls tradicionāli noslēgsies ar "Bilžu" veterānu koncertu.

Kongresu namā no 20. līdz 22.novembrim būs apskatāma izstāde "Lai saule spīd vai lietus līst!" un fotoizstāde. To veidos mūziķu apgleznotie lietussargi un kājavi - "Reebok" botas. Pēc tam – no 25.novembra līdz 7.decembrim – daļa izstādes eksponātu būs apskatāma tirdzniecības centrā „Spice”. Informāciju par festivālu var apskatīt tā mājaslapā www.bildes.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu