Gruzija atsauc savu vēstnieku Krievijā un izraida Krievijas diplomātus (2)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gruzija trešdien atsauca savu vēstnieku Krievijā, prezidentam Mihailam Saakašvili paziņojot, ka Maskava stāv aiz pēdējiem politiskajiem satricinājumiem valstī un vairāki Krievijas diplomāti tiek izraidīti par spiegošanu.

"Gruzija saskaras ar ļoti nopietnu nemieru draudu," paziņoja Saakašvili, tiešraidē televīzijā uzrunājot tautu. "Aiz tā stāv augsta ranga amatpersonas Krievijas specdienestos."

Saakašvili paziņoja, ka vairāki Krievijas vēstniecības darbinieki tiks izraidīti par spiegošanu. Pirms tam uz Gruzijas Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas vēstnieks Vjačeslavs Kovaļenko.

"Mēs nedrīkstam pieļaut, ka mūsu valsts kļūst par citu valstu netīro ģeopolitisko izlēcienu skatuvi," sacīja Saakašvili. "Mūsu demokrātijai ir vajadzīga stingra varas iestāžu roka."

Viņš arī attaisnoja spēka lietošanu pret demonstrantiem, kurus policija un drošības spēki trešdien ar steku, asaru gāzes un ūdenslielgabalu palīdzību padzina no parlamenta ēkas priekšpuses, norādot, ka tā ir parasta parādība demokrātiskās un civilizētās valstīs. Taču viņš pauda nožēlu par vardarbību protestu laikā.

Tā bija tikai otrā reize, kad Saakašvili teicis uzrunu kopš masveida protestu sākšanās pagājušajā piektdienā. Sabiedrībā viņš nav parādījies vispār.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu