Ceļoties temperatūrai, Portugālē atkal uzliesmo mežu ugunsgrēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mežu ugunsgrēki, kas plosās Portugāles vidienē un šogad prasījuši jau vismaz 14 cilvēku dzīvības, ceturtdien no jauna pieņēmušies spēkā, dienas gaitā atkal ceļoties gaisa temperatūrai, ziņo valsts ugunsdzēsības dienests.

Līdz pēcpusdienai tika zaudēta kontrole pār septiņiem nelieliem ugunsgrēkiem, no kuriem lielākais plosās pie Santarenas, kas atrodas aptuveni 60 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas Lisabonas. Kā jau ziņots, mākoņainais laiks un vēsums palīdzējis ceturtdienas rītā mežu ugunsgrēkus apslāpēt. Pirmo reizi daudzu dienu laikā ugunsdzēsēji paziņoja, ka ugunsgrēku nav. Temperatūras krišanās nesa īslaicīgu atslodzi 4200 brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem, "kuru spējas bija izsmeltas līdz pēdējam", trešdienas vakarā pavēstīja iekšlietu ministrs Antonio Kosta. Portugāle cieš no vislielākā sausuma vēsturē, kas daudzviet jau kopš maija izraisījis mežu ugunsgrēkus. Saskaņā ar Portugāles amatpersonu aprēķiniem šogad izdeguši vairāk nekā 180 000 hektāri meža. Tie ir lielākie ugunsgrēku radītie zaudējumi vienas vasaras laikā kopš 1980.gada. Cīņai ar liesmām savus ugunsdzēsēju lidaparātus uz Portugāli nosūtījusi Vācija, Nīderlande, Itālija, Francija un Spānija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu