Zviedrija arī turpmāk lietos diplomātiskas garantijas pret spīdzināšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība ierosina labāk attīstīt Zviedrijas diplomātisko modeli, kur ar līgumu vienojas ar citām valstīm, ka turp izraidītas personas netiks pakļautas spīdzināšanai. Tā valdība atbild ANO Spīdzināšanas novēršanas komitejas kritikai par gadījumu, kad 2001. gadā divi ēģiptiešu vīrieši tika izraidīti no Zviedrijas un ar ASV slepenā dienesta palīdzību aizsūtīti uz Ēģipti.

Toreiz Zviedrija no Ēģiptes bija saņēmusi garantiju, ka abi izraidītie netiks pakļauti spīdzināšanai, bet vairākas cilvēktiesību sargāšanas organizācijas, kā arī abu vīriešu pašu liecības norāda, ka vienošanās nav ievērota. ANO komteja Zviedriju kritizējusi, ka ar diplomātisko garantiju esot bijis par maz. Taču migrācijas lietu ministre Barbrū Holmberga (Barbro Holmberg) tagad izteikusies, ka ļoti var būt, ka šādas garantijas jālieto atkal, taču tikšot izstrādātas pamatīgas to lietojuma vadlīnijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu