Pie Floridas krastiem jūrā pazudis 31 kubiešu migrants

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV krasta apsardze meklē 31 kubiešu migrantu, kuri gandrīz nedēļu pazuduši jūrā pēc viņu ātrlaivas apgāšanās starp Kubu un Floridu. Svētdien kravas kuģis apmēram 50 kilometru attālumā no Kubas krastiem izglāba divas sievietes un vīrieti, kuri apkalpei pastāstīja, ka pagājušajā otrdienā apgāzusies viņu ātrlaiva ar 34 cilvēkiem, paziņoja krasta apsardze.

Izdzīvojušie tika nogādāti Kubā, kuras varas iestādes par notikušo informēja ASV krasta apsardzi. Glābēji pirmdien atrada avarējušo laivu, taču - nevienu izdzīvojušo. Kā pavēstīja krasta apsardze, tā tika informēta, ka sākumā 14 cilvēki spējuši pieķerties laivas korpusam un 20 pārējie aiznesti jūrā. 11 cilvēki vēlāk vairs neesot spējuši noturēties pie laivas. Trim izdzīvojušajiem bija glābšanas vestes. "Šis gadījums parāda kontrabandistu pilnīgo necieņu pret cilvēku dzīvībām," paziņoja krasta apsardzes septītā rajona preses pārstāvis, kapteiņleitnants Kriss O''Nīls. Jūrā apturētie kubiešu migranti parasti tiek nogādāti atpakaļ Kubā. Taču kubiešiem bez dokumentiem, kas sasnieguši ASV krastu, parasti tiek atļauts palikt. Kuba apgalvo, ka šāda politika mudina migrantus doties bīstamā ceļojumā pārblīvētos vai nedrošos peldlīdzekļos. ASV krasta apsardze šogad jūrā pārtvērusi arvien lielāku kubiešu migrantu skaitu, lai gan tas spēcīgi atpaliek no 1994.gada, kad nokļūt ASV pa jūru mēģināja 30 000 kubiešu. Krasta apsardze kopš fiskālā gada sākuma 1.oktobrī pārtvērusi 2366 migrantus, salīdzinot ar 1225 pagājušajā gadā, un tas ir lielākais skaits kopš 1994.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu