Ceturtā daļa ārvalstu studentu Zviedrijā faktiski nestudē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas Migrācijas pārvalde ierosinājusi, lai citvalstu pilsoņiem, kas saņēmuši atļauju studijām Zviedrijā, būtu uz mācību laiku kādā zviedru bankā jānogulda nauda, ziņo Zviedrijas radio latviešu redakcija.

Tas saistīts ar pētījumu, kurā apzināti 6000 ārvalstnieku, kuriem 2003. un 2004. gadā bija atļauts studēt Zviedrijā un no kuriem vairāk nekā ceturtā daļa tā arī nekad netika reģistrējušies kādā zviedru universitātē vai augstskolā. Viens no iemesliem varētu būt, ka šie cilvēki pieteikušies studijām arī citās valstīs un izvēlējušies tās. Bet Migrācijas pārvalde pieļauj, ka izskaidrojums ir arī cilvēku vēlēšanās viltus ceļā iekļūt Šengenas līguma valstīs. Tāpēc nācis ierosinājums par depozītu zviedru bankā vai - studentiem piešķirt vīzas uz īsāku laiku, bet uzturēšanās atļauja Zviedrijā būtu jāpiešķir, kad nākamais students jau reģistrējies attiecīgajā mācību iestādē, uzskata Migrācijas pārvalde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu