Portugāle lūdz ES palīdzību mežu ugunsgrēku dzēšanā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sausuma pārņemtā Portugāle sestdien lūdza Eiropas Savienību (ES) palīdzēt ar ugunsdzēšanas lidmašīnām, lai cīnītos pret mežu ugunsgrēkiem, kas plosās visā valstī, paziņoja ugunsdzēsības dienesta pārstāve. Amatpersonas lūdza Briseli piešķirt lidmašīnas amfībijas un helikopterus un gaida atbildi.

Aptuveni 3600 ugunsdzēsēju sestdien cīnījās ar gandrīz 50 ugunsgrēkiem, ziņo ugunsdzēsības dienests. Portugāli šogad ir pārņēmis visu laiku lielākais sausums. Virs Lisabonas plešas dūmu mākoņi. Visplašākais ugunsgrēks reģistrēts netālu no Papmpiljoza da Serras Portugāles centrālajā daļā un pret to cīnās aptuveni 200 vīru. Piektdien ugunsgrēks uzliesmoja no jauna, kaut gan ugunsdzēsēji to mēģina apdzēst jau piecas dienas. Mežu ugunsgrēki izdedzinājuši aptuveni 134 500 hektārus mežu, lēš mežsaimniecības amatpersonas. Šogad mežu ugunsgrēkos gājuši bojā vismaz 13 cilvēki, no kuriem desmit bija ugunsdzēsēji, vēsta ziņu aģentūra LUSA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu