Čehijas premjers: Grieķijā avarējušajā aviolainerī atradās 8 bērni

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien ziemeļos no Atēnām avarējušajā Kipras aviolainerī atradās 8 bērni, paziņoja Čehijas premjerministrs Jirži Paroubeks. Čehijas premjers izteicis līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm. Kā ziņots, svētdien pie Atēnām avarējis Kipras aviolaineris ar vismaz 121 cilvēku un brīdi pirms avārijas pilots un viens pasažieris informējis par problēmām ar gaisa spiedienu pilotu kabīnē.

Divi Grieķijas iznīcinātāji "F-16" nekavējoties pacēlās gaisā tūlīt pēc tam, kad aviokompānijas "Helios Airlines" lidmašīna, kas bija ceļā no Larnakas Kiprā uz Prāgu ar nolaišanos Atēnās, zaudēja sakarus ar Atēnu starptautiskās lidostas lidojumu vadības centru. Viens no "F-16" pilotiem ziņoja, ka viņš neredz lidmašīnas kapteini, bet otrais pilots ir sabrucis savā sēdeklī, aģentūrai "Reuters" teica Aizsardzības ministrijas pārstāvis. Kā vēsta Grieķijas telekanāls "Alpha", pilots gaisa satiksmes kontrolētājiem ziņojis, ka lidmašīnā ir problēmas ar gaisa spiedienu. Pēc mirkļa ar lidmašīnu pazuduši sakari. Grieķijas policija pavēstīja, ka nav atrastas nekādas liecības, ka lidmašīna būtu nolaupīta. "No lidmašīnas nebija nekāda signāla par nolaupīšanu. Pilots neatbildēja ne uz Grieķijas civilās aviācijas iestāžu, ne Grieķijas gaisa spēku saucieniem," pavēstīja augsta ranga avots policijā. Kāds avarējušās lidmašīnas pasažieris īsi pirms katastrofas nosūtījis savam brālēnam no mobilā telefona īsziņu, ka lidmašīnas piloti ir zaudējuši samaņu un lidmašīnā esot ārkārtīgi auksts. "Pilotu sejas kļuva zilas," teiks pasažiera īsziņā. "Brālēn, ardievu, mēs salstam." Grieķijas Aizsardzības ministrija ziņo, ka lidmašīnā bija 115 pasažieri un seši apkalpes locekļi un tā nogāzusies Kalamosas rajonā 40 kilometrus uz ziemeļiem no Atēnām. Grieķijas premjerministrs Kosts Karmanlis pārtraucis atvaļinājumu un devies uz Atēnām. Policija un ugunsdzēsēji no avārijas vietas ziņo, ka nav nekādu pazīmju par avārijā izdzīvojušajiem. Lidmašīnas atlūzas izmētātas plašā rajonā kalnainā, neapdzīvotā teritorijā aptuveni 40 kilometrus uz ziemeļiem no Atēnām. Kā pavēstīja Kipras lidostas Larnakas amatpersonas, acīmredzot pilots zaudējis samaņu sakarā ar spiediena pazušanu pilotu kabīnē. 1999.gadā dibinātā Kipras pirmā privātā aviokompānija "Helios" veic reisus uz Dublinu, Sofiju, Varšavu, Prāgu, Strasbūru un vairākām lidostām Lielbritānijā, izmantojot lidmašīnas "Boeing B737".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu