Igaunijā bez incidentiem beidzies geju un lesbiešu gājiens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tallinā ar gājienu vecpilsētas ielās sestdien beidzās Baltijas valstu seksuālo minoritāšu festivāls “Baltic Pride Moonbow”. Gājiena laikā lija lietus un pasākumā piedalījās tikai aptuveni 200 dalībnieku. Tieši tāpat kā Rīgā, arī Igaunijas galvaspilsētā geju un lesbiešu gājienu apsargāja policisti, un vecpilsētā bija sapulcējušās arī skaitliski nelielas skūtgalvju grupas, taču nekādi nopietni incidenti nav notikuši.

Netradicionālās mīlestības piekritējiem šoreiz visus svētkus sabojāja lietus, kas sākās līdz ar gājienu un mitējās tikai tad, kad pasākuma dalībnieki sadalījās mazākās grupiņās un turpināja atzīmēt festivāla noslēgumu Tallinas krodziņos. Igaunijas galvaspilsētā par kārtību rūpējās gan policisti uniformās, gan arī civilās drēbēs tērpti drošībnieki. Pēc aģentūras “Interfakss” ziņām, gājiena laikā atsevišķas skūtgalvju grupas mēģināja izprovocēt kautiņus, taču policija operatīvi novērsa nekārtības. Kārtības sargi aizturējuši tikai vienu skūtgalvi, kuram policijā nācās izgulēt dzērumu. Tallinas domes priekšsēdētājs Tenis Paltss šo pasākumu bija akceptējis, taču atteicies tajā piedalīties kā viesis un pavēstījis, ka nedēļas nogali pavadīs Helskinkos kopā ar ģimeni. Nosodījumu festivālam "Baltic Pride Moonbow" paudušas Igaunijas reliģiskās organizācijas, savukārt konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība" un Kristīgā tautas partija bija ierosinājušas gājienu vecpilsētā aizliegt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu