ASV izlūkdienesti brīdina par terora aktu iespējamību 11.septembra uzbrukumu gadadienā

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV izlūkdienestu amatpersonas brīdinājušas policiju, ka "Al Qaeda" teroristi ASV lielākajās pilsētās plāno uzbrukumus, izmantojot degvielas autocisternas.

Brīdinājumā teikts, ka autocisternas varētu tikt nolaupītas nolūkā ar tām ietriekties degvielas uzpildes stacijās, tādējādi izraisot eksploziju. Tiek ziņots, ka teroristu galvenie mērķi varētu būt Ņujorka, Čikāga un Losandželosa. Tajā pašā laikā Federālais izmeklēšanas birojs norāda, ka informācija, kurā balstīts brīdinājums, nav apstiprināta. Tiek ziņots, ka iespējamie uzbrukumi varētu tikt pieskaņoti 2001.gada 11.septembra terora aktu gadadienai. Vienlaikus piektdien Losandželosas policijā saņemtajā brīdinājumā teikts, ka pagaidām nav skaidrs, vai uzbrukumi plānoti vienlaicīgi, vai arī tie varētu notikt ilgākā laika periodā. Brīdinājumā arī teikts, ka autocisternu nolaupīšanu varētu plānot nelielas "Al Qaeda" šūniņas, kuru locekļi jau atrodas ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu