"Al Jazeera" grib translēt savas programmas Baltijas valstīs (16)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kataras telekanāls "Al Jazeera" vēlas translēt savas pārraides Baltijas valstīs un atvērt pārstāvniecības Viļņā un Rīgā.

Kā pastāstījis reģionālā telekanāla "Balticum" direktors Vlads Straups, pieteikums par pārraižu retranslāciju no "Al Jazeera" vadības saņemts jau pirms trim mēnešiem.

Par šīm savām iecerēm "Al Jazeera" pārstāvji gatavojas runāt Lietuvas Kabeļtelevīzijas konferencē, kas kopš trešdienas notiek Viļņā.

"Oficiālu lēmumu atteikties sadarboties ar šo telekompāniju mēs vēl neesam pieņēmuši, bet pagaidām es nesaskatu vajadzību redzēt mūsu partneru sarakstā tieši šādu kanālu," Straups izteicies intervijā laikrakstam "Vakaru ekspresas". Pēc viņa vārdiem, lietuviešiem šobrīd "vairāk noderētu vēl viens humora kanāls" nekā pretrunīgi vērtētās "Al Jazeera" pārraides.

Straups piebilda, ka "Balticum" saņēmis pieteikumus par pārraižu retranslāciju arī no vairākiem ķīniešu un korejiešu kanāliem.

Katarā bāzētais, 1996.gadā dibinātais telekanāls "Al Jazeera" ir viens no visstraujāk augošajiem ziņu dienestiem arābu valodā un lielākā arābu satelīttelevīzija. Atpazīstamību pasaulē tas iemantojis pēc 11.septembra terora aktiem ASV, pārraidot Osamas bin Ladena un viņa sabiedroto uzrunas.

Baltijas valstu kabeļtelevīzijas "Al Jazeera" cer ieinteresēt ar jaunu starptautisku ziņu kanālu, kura translāciju paredzēts sākt rudenī, cerot, ka tas konkurēs ar tādiem rietumvalstu medijiem kā CNN un BBC.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu