Jordānija uzskata palestīniešu ekonomikas atjaunošanu par pasaules prioritāti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jordānijas karalis Abdulla svētdien tikās ar bijušo Pasaules Bankas vadītāju Džeimsu Volfensonu un aicināja pasaules sabiedrību uzskatīt palestīniešu ekonomikas atjaunošanu pēc Izraēlas aiziešanas par "vienu no savām galvenajām prioritātēm", teikts oficiālajā paziņojumā.

"Volfensons informēja karali par saviem centieniem veidot uzticēšanos starp palestīniešiem un Izraēlu un pauda cerību, ka Izraēlas aiziešanas plāns tiks īstenots mierīgi un bez kaitējuma drošībai," norādīts paziņojumā. ASV prezidents Džordžs Bušs iecēlis bijušo Pasaules Bankas prezidentu Volfensonu par Tuvo Austrumu kvarteta sūtni. Šajā kvartetā ietilpst ASV, Eiropas Savienība, Krievija un ANO. Astoņu pasaules industriālu attīstīto valstu grupa (G8) viņam uzdevusi izstrādāt līdz septembra beigām plānu ekonomiskās palīdzības sniegšanai palestīniešu pašpārvaldei. Karalis Abdulla tikās ar Volfensonu pēc līdzīgām sarunām pagājušajā nedēļā ar Izraēlas aizsardzības ministru Šaulu Mofazu un palestīniešu prezidentu Mahmudu Abasu, kurās viņš uzsvēra Izraēlas un palestīniešu darbības koordinācijas svarīgo nozīmi, īstenojot karaspēka izvešanas plānu. Augusta vidū Izraēla sāks operāciju, kuras gaitā no Gazas sektora pēc 38 gadu okupācijas tiks izvesti izraēliešu karavīri un 8000 kolonistu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu