Neparasta seksuāli transmisīva slimība sasniegusi Zviedriju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Speciālisti slimību apraksta kā vienkāršotu hlamīdiju variantu - venerisku limfogranulomu (LGV). Tā konstatēta vairākās Rietumeiropas lielajās pilsētās. Zviedrijā pagaidām atklāti trīs saslimšanas gadījumi.

LGV slimība parasti esot sastopama tikai attīstības valstīs trešajā pasaulē. Speciālisti uzskata, ka epidēmijas risks Zviedrijā esot niecīgs, jo trīs konstatētie gadījumi saistoties ar iebraucējiem no citām valstīm. Tipiskie simptomi esot limfmezglu uzpampums, nelielas brūces un iekaisumi dzimumorgānos un anālajā atverē. Inkubācijas periods - viens mēnesis. LGV labi padodoties ārstēšanai ar antibiotikām. Ap simts saslimšanas gadījumu ar LGB konstatēti homoseksuālu vīriešu vidē Holandē, Francijā un Anglijā. Savukārt vispār saslimstība ar seksuāli transmisīvajām slimībām Zviedrijā pieaug. Šā gada pirmajos sešos mēnešos reģistrēti 16 tūkstoši jaunu hlamīdiju inficēšanās gadījumu pārsvarā jauniešu vidū. Tas esot pieaugums par 4 procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu un visaugstakais rādītājs pēdejo 15 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu