Zviedru eksperti prognozē sarežģītu bojā gājušo identificēšanu Londonā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lodonas policija sākusi publiskot pagājušās ceturtdienas sprādzienos bojā gājušo identitāti. Līdz šim atrastas piecdesmit divu cilvēku mirstīgās atliekas, bet joprojām bez vēsts pazuduši ir apmēram divdesmit pieci cilvēki, kas arī varētu būt gājuši bojā terorakcijās metro.

Zviedru eksperts Bū Karlstrēms strādājis starptautiskajās identificēšanas komandās pēc terorsprādziena Bali, lidmašīnas katastrofas Milānā un cunami Taizemē. Aģentūrai TT viņš skaidro, ka bojā gājušo identificēšana Londonā varot ieilgt. Savukārt Zviedrijas policijas pārvaldes rīcībā esot identificēšanas komisija, kas vajadzības gadījumā varot izbraukt uz Londonu. Ja izrādīšoties, ka bojā gājis arī kāds Zviedrijas pilsonis, šī komisija savākšot šeit, Zviedrijā, visas nepieciešamās ziņas un nosūtīšot tās britu kolēģiem. Pagaidām Zviedrijas vēstniecībai Londonā, apzinot zviedrus, neesot izdevies kontaktēties ar trim Zviedrijas pilsoņiem. Vēstniecība savos paziņojumos uzsver, ka nekas pagaidām neliecinot, ka minētās personas būtu gājušas bojā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu