Vācijas pārstāvis: G-8 valstis vienojas cīnīties pret globālo sasilšanu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules industriāli attīstītāko valstu un Krievijas (G-8) sammitā panākta vienošanās par deklarācijas tekstu par cīņu pret globālo sasilšanu, informēja Vācijas pārstāvis Bernds Fafenbahs.

Pēc viņa vārdiem, sammita dalībvalstis vienojušās mēģināt samazināt siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju, veicinot tīrāku tehnoloģiju izmantošanu un palielinot energoresursu izmantošanas efektivitāti. Dokumenta teksts satur arī atsauces uz Kioto protokolu, ko viena no G-8 valstīm - ASV - nav parakstījusi. Specifiski mērķi dokumentā nav minēti. "Dokuments ir pieņemts un tajā vairs nebūs izmaiņu," sacīja Vācijas pārstāvis. "Kioto protokols būs pieminēts, taču dokuments nesaturēs konkrētus skaitļus," norādīja Fafenbahs. Par Kioto pieminēšanu G-8 paziņojumā, kā arī par nepieciešamību atzīt akūtu nepieciešamību rīkoties īpaši iestājās Francija. "Šis ir tikai minimālais teksts, kuram tomēr ir kaut vai tāda nozīme, ka tas atjauno dialogu par klimata izmaiņām," atzīmēja kāds Francijas diplomāts. Kioto protokols, par atskaites punktu izmantojot 1990.gadu, paredz, ka laika posmā no 2008. līdz 2012.gadam attīstītās valstis samazina siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju par 5,2%, salīdzinot ar apjomiem, kādi tie bija 1990.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu