2004. gadā terora aktos pasaulē cietuši 28 500 cilvēku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavisam pagājušogad pasaulē tika sarīkoti 3192 lieli terora akti, kuru rezultātā gāja biojā, tika ievainoti vai nolaupīti 28 500 cilvēku, ziņo ASV Nacionālais pretterorisma centrs.

Pēc jaunas metodikas veiktie aprēķini krietni palielinājuši iepriekšējos rezultātus - vēl šī gada aprīlī centrs un ASV Valsts departamenta koordinējošais aparāts cīņas pret terorismu jautājumos nāca klajā ar paziņojumu, ka 2004. gadā sarīkots ap 650 lielu terora aktu ar vairāk kā 9000 cietušajiem. Pēc tam Buša administrācija sāka saņemt protesta vēstules, kurās viņu vainoja faktu sagrozīšanā nolūkā veicināt sabiedrības atbalstu starptautiskā pretterorisma politikai. Eļļu ugunī pielēja ASV ārpolitisko institūciju paziņojums par ilggadējo atteikšanos publiskot savā gada pārskatā datus par atskaites periodā veiktajām diversijām. Jaunākā informācija liecina, ka visvairāk terora aktu - 866 (pēc iepriekšējiem datiem - 201) pagājušogad noticis Irākā. ASV pagājušogad tikuši sarīkoti 5 lieli terora akti, tai skaitā lielā dedzināšana Jūtas štatā, kurā vainojamma zaļo radikāļu organizācija un dzīvnieku atbrīvošanas fronte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu