Biežāk draud politiķiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neapmierināti pilsoņi, psihiski slimas personas un politiski ekstrēmisti - tās ir grupas, kas visbiežāk draudīgi izturas pret politiķiem. Katram trešajam zviedru politiķim pašvaldībās esot draudēts.

Par situāciju debatē Zviedrijas laikraksts Dagens Nyheter. Izdarītie pētījumi liecinot, ka 74 procenti draudu vietējie politiķi saņemot no neapmierinātiem pilsoņiem; 13 procentus draudu izsakot labējie ekstrēmisti un 59 procenti draudu sasniedzot politiķus viņu dzīves vietās. Zviedru pašvaldību apvienības priekšsēdētājs igauņu izcelsmes Ilmārs Rēpalu, kas nesen piedzīvoja uzbrukumu savai mājai Malmē, uzsver, ka nepieciešamas nopietnas sabiedrības debates par draudiem pret demokrātiju, akcentējot mēdiju un ētikas lomu. Tieši mēdiji esot tie, kas atspoguļojot politiķu darbu. Tikai 29 procenti zviedru uzskatot, ka mēdiju radītais politiķu tēls esot taisnīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu