Zviedrijas iedzīvotāju skaits aprēķināts nepareizi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienas avīze Dagens Nyheter otrdien informē, ka Zviedrijas iedzīvotāju skaits, kas oficiāli ir 9 miljoni, neatbilstot patiesībai. Līdz apaļajam ciparam pietrūkstot aptuveni 100 tūkstoši personu, ziņo Zviedrijas radio.

Iedzīvotāju skaita noteikšanā kļūdas esot ieviesušās tāpēc, ka reģistrs neesot pietiekami precizēts un pārbaudīts. Liels skaits imigrantu no valstīm, kas nepieder Ziemeļvalstīm, piemēram, reģistrā joprojām parādoties, kā dzīvojoši kādā pašvaldībā, bet faktiski esot Zviedriju atstājuši. Pēc Zviedrijas radio ziņām, Reģistrā daudz nepilnību saistoties arī ar mirušām personām, par kuram neesot izdarītas vajadzīgās atzīmes. Divi ekonomikas un demogrāfijas speciālisti avīzē garākā analīžu rakstā norāda, ka pēdējos divdesmit gados izpalikušās iedzīvotāju reģistra kontroles izmaksājot Zviedrijas valsts kasei ievērojamas summas un negatīvi ietekmējot dažādu statistikas materiālu objektivitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu