ASV piešķir finanses Krievijas politiskajām partijām

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas Savienoto Valstu Senāta Asignējumu komiteja nākamā gada budžetā atvēlējusi piecus miljonus dolāru Krievijas "politisko partiju attīstības programmu" atbalstīšanai, vēsta aģentūra RIA "Novosti", atsaucoties uz Senāta sekretariātu, kurā iesniegts budžeta projekts, lai to varētu izskatīt Senāts.

Budžeta sadaļā "Atbalsts jaunajām neatkarīgajām bijušās Padomju Savienības valstīm" Krievijai nākamgad paredzēts atvēlēt 85 miljonus dolāru, kas paredzēti demokrātijas un ekonomisko reformu veicināšanai. Tas par 37 miljoniem dolāru pārsniedz summu, kuru šim mērķim savā budžeta projektā februārī pieprasīja atvēlēt prezidents Džordžs Bušs. Paredzams, ka Krievijas partiju attīstības programmas tiks īstenotas ar Vašingtonā bāzētā nevalstiskā Nacionālā demokrātijas veicināšanas fonda starpniecību. Pēc apstiprināšanas Senātā budžeta projekts visās pozīcijās jāsaskaņo ar attiecīgo Pārstāvju palātas projektu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu