Zviedrija kļūdās, aprēķinot savu iedzīvotāju skaitu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā šodien vēsta dienas laikraksts "Dagens Nyheter", nosakot oficiālo Zviedrijas iedzīvotāju skaitu, ir ieviesusies pamatīga kļūda,- iepriekš izziņotajiem 9 miljoniem cilvēku pietrūkst nieka 100 tūkstoši.

Kļūda iedzīvotāju skaita noteikšanā esot radusies tamdēļ, ka reģistrs neesot pietiekami precizēts un pārbaudīts. Patiesībā esot daudz imigrantu no valstīm ārpus Ziemeļvalstu reģiona, piemēram, kuri pēc reģistra datiem joprojām "dzīvo" kādā Zviedrijas pašvaldībā, bet faktiski esot valsti atstājuši. Daudz neprecizitāšu reģistrā esot arī datos par mirušajiem cilvēkiem, par kuram neesot izdarītas vajadzīgās atzīmes. Kā atklāj ekonomikas un demogrāfijas speciālisti, pēdējo 20 gadu laikā nenotikusī iedzīvotāju reģistra kontrole nu iecirtīs pamatīgu robu Zviedrijas valsts kasē, kā arī negatīvi ietekmēs statistikas objektivitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu