BBC saņem 400 sūdzības par rupjībām "Live 8" koncertos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Televīzijas kanāls BBC ir saņēmis aptuveni 400 sūdzības par mūziķu izteiktajiem lamuvārdiem "Live 8" koncertu maratonā. Starp tiem, kuri lietoja rupjus vārdus neatļautā laikā - pirms deviņiem vakarā pēc Anglijas vasaras laika - bija arī Madonna un amerikāņu reperis "Snoop Dogg".

Koncerti sestdien un svētdien BBC televīzijas kanālā dzīvajā ēterā tika translēti no desmit pilsētām, tai skaitā Londonas, Filadelfijas, Parīzes, Berlīnes, Romas un Maskavas. BBC, kas demonstrēja pasākumus bez laika nobīdes, par izskanējušajām rupjībām atvainojās. BBC pārstāve pavēstīja, ka par "Live 8" saņemts nedaudz mazāk nekā 400 sūdzību. "Miljoniem cilvēku baudīja mūsu divpadsmit stundu tiešo pārraidi," piebilda pārstāve. "Mēs atvainojamies, ja tā radījusi aizvainojumu." Sūdzību skaits par lamāšanos "Live 8" laikā pārsniedza 240 saņemtās sūdzības par jauno trīsdimensiju karti televīzijas kanāla laika ziņās. Jūnijā BBC saņēma 63 sūdzības par ainu dokumentālajā filmā "Martha and Me", kurā rādīts, kā vistai tiek nocirsta galva. Savukārt pirms "Jerry Springer the Opera" uzveduma demonstrēšanas 8.janvārī kompānija saņēma 47 000 sūdzību, un pie BBC ēkām pulcējās simtiem protestētāju. "Live 8" koncertu Londonas Haidparkā apmeklēja apmēram 200 000 cilvēku. Koncertu maratona mērķis bija mudināt industriāli pasaules attīstītāko valstu un Krievijas (G-8) līderus, kuri šonedēļ tiksies Edinburgā, palielināt palīdzību un atlaist parādus Āfrikai. Londonā uzstājās tādas slavenības kā grupa "Coldplay", Robijs Viljamss, Daido, "Pink Floyd", kas bija apvienojušies uz šo vienu koncertu. Visi desmit "Live 8" koncerti ar televīzijas kanāla starpniecību tika translēti visā pasaulē. Pasākumu pārraidīja vairāk nekā 140 televīzijas kanāli - daudzi ar BBC un MTV televīzijas kanālu starpniecību, kā arī apmēram 400 radiostacijas un interneta portāli. Pasākuma rīkotāji lēsa, ka noskatīties koncertus bija iespēja 85 procentiem pasaules iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu