Kara noziedznieks Mladičs dzīvoja Serbijas armijas aizsardzībā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kara noziegumos apsūdzētais bijušais Bosnijas serbu armijas priekšnieks Ratko Mladičs vēl 2002.gadā dzīvojis Serbijas galvaspilsētā Belgradā šīs valsts armijas aizsardzībā, trešdien raksta Belgradas avīze "Blic", kas atsaucas uz valsts drošības dienesta vadītāju Svetko Kovaču.

Kovačs laikrakstam sacījis, ka Mladičs nozudis nezināmā virzienā 2002.gadā, kad beigusies Serbijas un Melnkalnes armijas "viesmīlība". Serbijas drošības dienesta vadītājs apstiprināja gadiem ilgi cirkulējušās baumas, ka Hāgas kara noziegumu tribunāla meklētais Mladičs mierīgi dzīvojis kādā Belgradas privātmājā un pat apmeklējis pilsētas restorānus un sporta arēnas. Mladičs tiek apsūdzēts par pavēlēšanu nogalināt gandrīz 8000 Bosnijas musulmaņu 1995.gada jūlijā. ANO Hāgas tribunāls Mladičam divas reizes izvirzījis apsūdzības genocīdā, un viņš ir viens no visvairāk meklētajiem cilvēkiem. Serbijas neveiksmīgie mēģinājumi apcietināt viņu ir galvenais šķērslis, lai Belgrada pievienotos Eiropas Savienībai un NATO. Kā LETA jau ziņoja, jūnija vidū izplatījās informācija, ka Serbijas valdība risina ar Mladiču sarunas par viņa padošanos un izdošanu Hāgai. Mediji ziņoja, ka Serbijas valdība skaidri zina, kur viņš atrodas, tomēr Mladiča padošanos apgrūtina viņa izvirzītās prasības un pārlieku lielā mediju uzmanība. Ja sarunas izrādītos nesekmīgas, tad Belgrada gatavojas Mladiču apcietināt ar spēku un izstrādā plānu, kā to izdarīt bez cilvēku upuriem, vēsta Serbijas mediji. Serbijas valdība tomēr noliedz ziņas, ka tā risina sarunas par Mladiča padošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu